Groep 4

Juf Ine

Hallo iedereen.

Ik ben juf Ine. Samen met mijn twee dochters en onze kat, woon ik in het nabijgelegen Stekene.

In m’n vrije tijd ga ik al eens achter m’n naaimachine zitten. Ook breng ik graag tijd door met familie en vrienden. Dit kan sportief zijn; wandelen, fietsen, zwemmen of eens terug een volleybal in de hand nemen, maar ook samen een gezelschapsspel spelen, een film bekijken of gezellig samen iets lekkers eten kan mij blij maken.

Op school neem ik de 4de klas onder mijn hoede. Dit doe ik nu reeds 18 jaar en vind het nog altijd even boeiend.

In groep 4 worden de meeste kinderen ‘tiener’. Ze behoren dan ook stilaan tot de groep van de oudste kinderen op onze school en dat is toch wel spannend…

In de klas vertaalt zich dat naar werken aan samenhorigheid, samenwerken, zelfstandigheid en planning.

Meester Jasper

Dag iedereen!

Ik ben Jasper, naast bewegingsopvoeding voor de kinderen van het 1ste tot 6de leerjaar, sta ik op woensdag in het 4de leerjaar. Ik ben getrouwd met Leslynn en samen hebben wij 3 kinderen: Axel, Moa en Inti.

In mijn vrije tijd maak ik graag uitstapjes met mijn gezin. Wij houden van dieren en fietstochtjes in de natuur. Wij hebben zelf ook wel wat dieren. Momenteel hebben we 2 honden, een poes en 2 kippen, maar er kunnen steeds nog dieren bij komen.

Als ik me wil ontspannen, ga ik mountainbiken of doe ik aan trailrunning. Ik vind het heerlijk om ‘in the middle of nowhere’ te belanden waarbij ik mijn weg naar huis moet terugzoeken. Wanneer er nog tijd over is, werk ik aan doe-het-zelf-projectjes met hout of andere bouwmaterialen.

 

Wat staat er op het programma in de vosjesklas ?

✔ Godsdienst:  De lessen godsdienst worden voornamelijk verzorgd door godsdienstjuf Lieve. Wat is het verschil tussen een symbool en een teken?, Het prachtige Mozesverhaal vol symboliek, Wat zijn conflicten en hoe lossen we ze op een goede manier op?, Wat is het geweten en wat doet het met/voor ons?, Mens en natuur: een gave maar ook een opgave!, Levensadem: waar/hoe vind je moed bij tegenslag?                                                                                                                                       

Natuurlijk staan we ook doorheen het hele schooljaar stil bij gebeurtenissen in het kerkelijk jaar.

✔Rekenen: Hoofdrekenen en cijferen tot 100 000, breuken bij een figuur, hoeveelheid en getal, kommagetallen; tot op een duizendste nauwkeurig, lengte-, inhouds- en gewichtsmaten ook als kommagetal, de digitale klok, rekenen met tijd, uurtabellen, gemiddelde berekenen, soorten hoeken, vlakke figuren, speciale driehoeken en vierhoeken, omtrek,  kennismaking met oppervlaktematen en berekening…

✔Taal: Vele spreekkansen in de dagelijkse kring, 20 nieuwe woordpakketten, werkwoordspelling in de tegenwoordige tijd, zinsleer- en woordleer, niveaulezen op woensdagmorgen, begrijpend lezen zelfstandig of met de leesmakker van groep 6, leuke en creatieve stel-, luister- en spreekopdrachten die ook onze muzische geest verruimen, …

✔Wereldoriëntatie: We werken in de 2de graad (groep 3 en 4) met een tweejaarlijkse planning waarin projecten gepland staan zoals: De zon, Noodoproep, Mijn schoolomgeving, Met wie spreek ik?, Goede grond, Uitkijken naar…, Wat een familie, Goede vaart, Opgeruimd staat netjes, Druk, druk, druk…, Straffe kost, Zomertijd… Ook worden er op regelmatige basis verkeerslessen gegeven waarin leerlingen opgroeien tot vaardige voetgangers en fietsers. We besteden ook aandacht aan grote items uit de actualiteit.  4-jaarlijks gaan we met de 2de en de 3de graad samen op zeeklassen.

✔Muzische opvoeding: Nieuwe liedjes, leuke knutsellessen met de hulp van knutselmama Karina, gezellige voorleesmomenten, keuze uit mooie gedichtjes gekoppeld aan de wo-projecten of de tijd van het jaar, originele drama en bewegingsexpressieve momenten…

✔Bewegingsopvoeding: Toffe bewegingsmomenten bij turnmeester Jasper, tweemaandelijks grote bewegingsateliers in de sporthal te Sinaai o.l.v. meester Jasper en een extra turnleerkracht, 6 wekelijkse zwemlessen in de maanden januari en februari. Dit in niveaugroepen, in het zwembad te Hulst .

✔Schrift:  Ook in het 4de leerjaar oefenen wij verder om tot een mooi, leesbaar doch stilaan eigen handschrift te komen. We proberen ons handschrift te verkleinen en ook de hoofdletters passeren nogmaals de revue.

✔Contractwerk:  Verdere integratie van het contractwerk in ons dagelijkse schoolleven helpt ons om zelfstandig werkende en plannende leerlingen te worden.

✔Leren Leren:  Ook dit jaar helpen Frits en Rits ons verder ontwikkelen tot zelfstandige lln. Ze leren ons 3 nieuwe bouwstenen en goede leerhoudingen aan.

 

<

Wist je dat?

Meester Jasper op woensdag in groep 4 staat.

Elke ochtend start met een kringgesprek.

We om de 4 jaar op zeeklassen gaan naar Bredene, samen met groep 3, 5 en 6.

We deelnemen aan de natuurateliers in voor- en najaar.

We 2-jaarlijks veel opsteken van de STEM-ateliers georganiseerd door onze 3de graad.

We de fiets durven nemen om ons te verplaatsen naar buitenschoolse activiteiten.

We regelmatig een bezoek brengen aan bibliotheek, stadsschouwburg en musea waar we genieten van diverse culturele activiteiten.

We de dag steevast buiten afsluiten.

Het voorleeskwartier ook bij ons nog een favoriet lesmomentje is.