Groep 3

Juf Evy

Dag iedereen! Ik ben juf Evy en woon met mijn gezin in Waasmunster.

In onze vrije tijd ravotten we graag in de (speel)tuin en maken we lange wandelingen & fietstochtjes in de natuur. Daarnaast hou ik ook van reizen, lekker eten en uitwaaien aan zee.

Voor mij staat het “goed voelen in de klas” op de eerste plaats. Ik luister naar de kinderen en probeer hen te begrijpen zodat ik hun persoonlijkheid, interesses en kwaliteiten ontdek en verder kan laten ontwikkelen. Ook hecht ik veel belang aan zelfstandigheid, samenhorigheid, respect en liefde voor elkaar!

Elke dag kom ik met een lach naar school want een goed humeur maakt van elke moeite een plezier !

Wat leren we in het derde leerjaar ?

✔ Godsdienst: Onze godsdienstlessen vertrekken vanuit de methode ‘Tuin van Heden.nu’ .We ontdekken in oude verhalen vele linken naar ons leven van vandaag en stellen de persoon van Jezus centraal, die ten allen tijde heel vergevingsgezind en respectvol was en is.

✔ Rekenen: De rekenmethode ‘Reken Maar’ biedt ons verschillende leerstofonderdelen aan. Met de getallen tot 1000 wordt er zowel op hoofdrekenen als op cijferen- waarbij de techniek ervan in het derde leerjaar wordt aangebracht- flink geoefend.
Ook het verder automatiseren van de tafels, strategieën leren om toepassingen (vraagstukjes) op te lossen, handig (slim) rekenen en een wekelijkse les van meetkunde of metend rekenen staat op het programma.

✔ Taal: ‘Tijd voor Taal accent’ begeleidt ons doorheen de verschillende taaldomeinen: in het begrijpend lezen, het luisteren en spreken en het nadenken over onze taal (taalbeschouwing) .Ook spelling neemt een flinke hap uit onze taaltijd. Wekelijks oefenen we in de klas en thuis een nieuw woordpakket in, om meer en meer zonder fouten te kunnen schrijven.

✔ Wereldoriëntatie/W.O.: De wereld om ons heen wordt doorheen verschillende thema’s steeds meer en meer uitgebreid in tijd (vroeger en nu / de eeuwenbalk / onze familiestamboom ….) , in ruimte (onze schoolomgeving, gemeente, provincie, land / …), in techniek (hoe zit iets in elkaar ..), in de natuur (natuurbeleving, de seizoenen, natuuraspecten…)

Ik duim alvast voor een leuk, gezond en leerrijk schooljaar , doen jullie mee ? 👍

Bekijk hier de presentatie van het klasgebeuren in groep 3 !

<

Wist je dat?