Groep 3

Juf Evy

Dag iedereen! Ik ben juf Evy en woon samen met mijn flinke dochter Amelie van vier jaar, en onze twee honden Zita en Juul in Waasmunster. In onze vrije tijd ravotten we graag in de (speel)tuin, maken we wandelingen en fietstochtjes in de natuur, knutselen we leuke & fantasierijke dingen. Ik hou van reizen en lekker uitwaaien aan zee.

Het maakt me blij om kinderen bij te staan in hun groeien naar zichzelf in alle facetten! We maken er telkens een boeiend jaar van!

Wat leren we in het derde leerjaar ?

✔ Godsdienst: Onze godsdienstlessen vertrekken vanuit de methode ‘Tuin van Heden.nu’ .We ontdekken in oude verhalen vele linken naar ons leven van vandaag en stellen de persoon van Jezus centraal, die ten allen tijde heel vergevingsgezind en respectvol was en is.

✔ Rekenen: De rekenmethode ‘Nieuwe Talrijk’ biedt ons verschillende leerstofonderdelen aan. Met de getallen tot 1000 wordt er zowel op hoofdrekenen als op cijferen- waarbij de techniek ervan in het derde leerjaar wordt aangebracht- flink geoefend.
Ook het verder automatiseren van de tafels, strategieën leren om toepassingen (vraagstukjes) op te lossen, handig (slim) rekenen en een wekelijkse les van meetkunde of metend rekenen staat op het programma.

✔ Taal: ‘Tijd voor Taal accent’ begeleidt ons doorheen de verschillende taaldomeinen: in het begrijpend lezen, het luisteren en spreken en het nadenken over onze taal (taalbeschouwing) .Ook spelling neemt een flinke hap uit onze taaltijd. Wekelijks oefenen we in de klas en thuis een nieuw woordpakket in, om meer en meer zonder fouten te kunnen schrijven.

✔ Wereldoriëntatie/W.O.: De wereld om ons heen wordt doorheen verschillende thema’s steeds meer en meer uitgebreid in tijd (vroeger en nu / de eeuwenbalk / onze familiestamboom ….) , in ruimte (onze schoolomgeving, gemeente, provincie, land / …), in techniek (hoe zit iets in elkaar ..), in de natuur (natuurbeleving, de seizoenen, natuuraspecten…)

Ik duim alvast voor een leuk, gezond en leerrijk schooljaar , doen jullie mee ? 👍

Bekijk hier de presentatie van het klasgebeuren in groep 3 !

<

Wist je dat?