Natuurateliers : week 4

Zeilen:  We trekken naar  zeilclub Delmare in Waasmunster om te leren zeilen.

Sjorren : Ex-scout Guido Janssens leert ons hoe we moeten sjorren.

Kweekprogramma zeldzame dieren :  Onder leiding van Hugo De Ridder treken we naar Wachtebeke om zeldzame dieren te bekijken met een eigen kweekprogramma. Bepaalde diersoorten worden beschermd ! 

Natuurreportage :  We maken een Power Point reportage aan de hand van mooie natuurfoto’s.

Strip Ecoduct / fit-o-meter Bospark Lokeren : a.d.h.v. een stripverhaal wordt het belang van ecoducten besproken. Daarna werken we aan onze conditie in het bos.

Vissen:  Onder leiding van ervaren visser Eddie Dierick leren we vissen en de vishaak pijnloos te verwijderen om nadien de vis terug in het water te laten.  We komen tot rust aan de  visvijver in Stekene.

Insecten / vlinders en wormpjes proeven: Specialist Bob De Laet kweekt uitzonderlijke insectensoorten. We leren de smaak kennen van meelwormpjes en leren dat dit voedzaam is en kan gebruikt worden i.p.v. vlees. Het kweken van meelwormen is minder belastend voor het milieu.

Minituintjes   naar een idee van Frederik uit groep 6.  Met materiaal uit onze eigen schooltuin creëren de kinderen een eigen minituintje                                o.l.v. Juf Ilke, specialist in het ontwerpen van tuinen.

Fietstocht:  We verkennen de natuur per fiets.

Natuurlijk Groen, Gewoon Doen :  Ganzenbord van de stad Sint-Niklaas waarin je alles te weten komt over bewust omgaan met de natuur. 

Groentenspel : Spel waarbij we verschillende groenten proeven.