Oogsten, brunchen, bloembollen, naar het park, natuurateliers … we vliegen er in !

September is voorbij gevlogen.. We zaten de eerste maand niet stil.. Zowel op school als buiten de school staken we onze armen uit de mouwen, toverden we onze groene vingers boven en werden er bloembollen verkocht.

Hieronder zetten we enkele leuke activiteiten per klas van onze school in de kijker :

  • De Kikkerklas en de Eendjesklas leerden de verschillende soorten fruit wat beter kennen. Samen maakten ze lekkere fruitsla.
  • De Eendjesklas ging op exploratie naar de eendjes in het Belseelse park.
  • De Bijenklas mocht zelf rabarber plukken in de schoolmoestuin om er later verse rabarberconfituur mee te maken. Super lekker
  • De kleuters in de Lieveheersbeestjes klas trokken samen naar de moestuin. Samen trokken ze tomaten en brandnetels. De tomaten werden gesorteerd. Zo konden de tomaten die nog niet zo rijp waren verder rijpen in de klas.

Op 26 september waren alle grootouders welkom op onze grootouderbrunch. De kleuters hadden zelf heel de brunch voorbereid. De oma’s en opa’s konden proeven van lekker gazpacho van verse tomaten en andere lekker ingrediënten vers uit onze schooltuin!

  • Groep 1 en Groep 2 brachten een bezoek aan de fruitkweker. Welke soorten fruit zijn er allemaal? Wat doet de fruitkweker allemaal? Op deze vragen kregen we allemaal een antwoord.

In de maand september en oktober gaan er ook verschillende natuurateliers door. Op donderdagnamiddag krijgen de kinderen de kans om te exploreren in de natuur en te kiezen uit verschillende activiteiten(zeilen, naar de ezelboerderij, sjorren,..) in het Waasland.

Dit is nog maar het begin! We zijn klaar om er verder in te vliegen!